Όλη η θρεπτική αξία της φύσης σε ένα γευστικό επιδόρπιο. Δροσερό, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, καθώς επίσης και φυτικές ίνες. Ένα ιδανικό επιδόρπιο αλλά και ελαφρύ βραδινό.
Υλικά
1 μικρό στρογγυλό πεπονάκι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης
2 κουταλιές της σούπας δημητριακά ολικής άλεσης
1 κουταλιά της σούπας κολοκυθόσπορο (πασατέμπο καθαρισμένο), ή σπασμένα καρύδια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το πεπόνι και το σκουπίζετε με χαρτί.
Το κόβετε στη μέση και το καθαρίζετε καλά από τους σπόρους.
Έτσι έχετε 2 κομμάτια πεπόνι σαν μπολ σερβιρίσματος.
Μέσα στο κενό που άφησαν οι σπόροι ρίχνετε το γιαούρτι, τη βρώμη, τα δημητριακά, πασπαλίζετε με τους ξηρούς καρπούς και από πάνω ρίχνετε το μέλι.
Είναι μια πολύ εντυπωσιακή επιλογή για επιδόρπιο όταν έχετε καλεσμένους.
Όπως τρώτε το γιαούρτι με το μέλι, τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς, σιγά σιγά «σκάβετε» με το κουτάλι το πεπόνι.
Μην ανησυχείτε, το φλούδι από το πεπόνι δεν θα επιτρέψει να τρέξουν στα χέρια οι χυμοί του φρούτου.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr