Μια σαλάτα αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά γεύματα. Μας δίνει πληθώρα βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών.
Πολλοί ωστόσο είναι εκείνοι που λένε ότι δεν χορταίνουν τρώγοντας μόνο μια σαλάτα. Εμείς λέμε ότι θα μπορούσε να είναι και πλήρες γεύμα, αρκεί να γίνουν κάποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις, που θα κάνουν τη σαλάτα σας πιο πλήρη και πιο χορταστική.
Ας τις δούμε αναλυτικά :
Για να είναι πλήρης θα πρέπει να περιέχει και τα τρία μακροθρεπτικά όπως λέμε συστατικά.
Δηλαδή εκτός από το άμυλο και τα λαχανικά, να έχει και μια πηγή λιπαρών και μια πρωτεΐνης.
Ενδεικτικές υγιεινές πηγές λιπαρών : ελαιόλαδο, μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών, μουστάρδα ή και μια σως με γιαούρτι.
Ενδεικτικές πηγές πρωτείνης :
Τυρί, γιαούρτι, τόνος, κοτόπουλο, ζαμπόν γαλοπούλας, αυγό, θαλασσινά και σολωμός.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr