Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Αυτή η λαϊκή ρύση επιβεβαιώνεται ολοένα και περισσότερο με σύγχρονες επιστημονικές μελέτες, που δείχνουν ότι το μήλο αποτελεί ένα εξαιρετικής θρεπτικής αξίας τρόφιμο.
Οι ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία οφείλονται, στο κάλιο που εμπεριέχει, στις διαλυτές φυτικές ίνες, αλλά και σε μια ιδιαίτερη ομάδα αντιοξειδωτικών ουσιών.
Μια από τις πιο σημαντικές που βρίσκουμε κυρίως στη φλούδα του μήλου είναι η κερκετίνη, η οποία διαθέτει προστατευτικές ιδιότητες ως προς τις καρδιαγγειακές παθήσεις, καθώς επίσης και σημαντικές αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Προσθέστε λοιπόν στο διαιτολόγιο σας το μήλο.
Συνιστάται, να το καταναλώνετε ολόκληρο, μαζί με τη φλούδα του, διότι στο εξωτερικό περίβλημα βρίσκονται κυρίως οι φυτικές ίνες και πολλά αντιοξειδωτικά.
Τέλος, προτιμήστε τα κόκκινα μήλα καθώς είναι πλουσιότερα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr