Ελαφριά σαλάτα με ρόκα, σπανάκι και ψημένη αραβική πίτα

Υλικά για 2 άτομα
1 φλιτζάνι baby ρόκα
1 φλιτζάνι σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
1 φλιτζάνι τοματίνια
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 αραβική πίτα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσάμικο πορτοκαλιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, το σπανάκι και τα τοματίνια κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και σε ένα μπολάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε την αραβική πίτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει ελαφρά τη σπάμε σε κομμάτια πάνω από τη σαλάτα. Περιχύνουμε με τη sauce και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr