Μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή ενός νοστιμότατου ρολού, λόγω της μικρής ποσότητας λαδιού, του άπαχου τυριού και της βρώμης.
Υλικά
500γρ μοσχαρίσιο κιμά όσο γίνεται πιο άπαχο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
3 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
200γρ τυρί τύπου gouda χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί. Το μπαγιάτικο ψωμί το βρέχουμε, το στραγγίζουμε και το κάνουμε ψίχουλα, αφού έχουμε αφαιρέσει πρώτα την κόρα. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μίγμα. Ανοίγουμε μια λαδόκολλα αρκετά μεγάλη και βάζουμε μέσα το μίγμα του κιμά. Με το χέρι μας τον απλώνουμε ελαφρά και στο μέσο του τοποθετούμε το τυρί κομμένο σε μπαστουνάκια ώστε να σχηματίσει μια γραμμή από τη μια πλευρά του κιμά έως την άλλη. Στη συνέχει τυλίγουμε τον κιμά γύρω από το τυρί έτσι ώστε στο τέλος να πάρουμε έναν κύλινδρο από κιμά γεμισμένο στο εσωτερικό του με τυρί (όπως είναι περίπου το χοτ-ντογκ). Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου και στη συνέχει σχίζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr