Η αλήθεια είναι ότι το δέρμα του κοτόπουλου δεν έχει και την καλύτερη φήμη.
Αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι αποτελείται κυρίως από λίπος. Ωστόσο, ενώ πολλές φορές το λίπος που βρίσκεται στις ζωικές τροφές είναι κορεσμένα λίπη, κάτι που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο χοληστερόλης και καρδιακών παθήσεων όταν καταναλωθεί υπερβολικά, η πλειονότητα του λίπους στο δέρμα του κοτόπουλου είναι στην πραγματικότητα ακόρεστα λίπη που είναι υγιεινά για την καρδιά.
Το συμπέρασμα είναι ότι η διατήρηση της πέτσας του κοτόπουλου δεν θα αυξήσει δραστικά την πρόσληψη θερμίδων ή τον κίνδυνο καρδιακής νόσου όταν καταναλώνεται με μέτρο ως μέρος ενός καλά ισορροπημένου προγράμματος γευμάτων.