Υλικά
300γρ. κουβερτούρα
150γρ. γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο στραγγισμένο από το σιρόπι
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
2 βανίλιες
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μαύρο ρούμι
1 φλιτζάνι φουντούκια καβουρδισμένα ελαφρά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα σε αυτό την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε περίπου 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά για να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Τρίβουμε τα μπισκότα με το χέρι μας ή τα βάζουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Με το μίγμα αυτό στρώνουμε τον πυθμένα μιας στρογγυλής φόρμας που αφαιρείται το πλαϊνό τοίχωμα. Πάνω από τα μπισκότα ρίχνουμε τη μισή από την κρέμα της σοκολάτας που ετοιμάσαμε. Πασπαλίζουμε τα βύσσινα να πάνε σε όσο γίνεται μεγαλύτερη επιφάνεια, από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για 2 ώρες. Για γαρνιτούρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο από το τριμμένο μπισκότο και τα καβουρδισμένα φουντούκια τα οποία έχουμε σπάσει σε μεγάλα κομμάτια.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr