Υλικά
300γρ. κουβερτούρα
150γρ. γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
½ φλιτζάνι βρώμη
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας στέβια
2 βανίλιες
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μαύρο ρούμι
1 φλιτζάνι κράνμπερις
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα σε αυτό την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε περίπου 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά για να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Τρίβουμε τα μπισκότα με το χέρι μας ή τα βάζουμε στο μούλτι. Κρατάμε στην άκρη 3-4 μπισκότα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, τη βρώμη, τη στέβια και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Με το μίγμα αυτό στρώνουμε τον πυθμένα μιας στρογγυλής φόρμας που αφαιρείται το πλαϊνό τοίχωμα. Πάνω από τα μπισκότα ρίχνουμε τη μισή από την κρέμα της σοκολάτας που ετοιμάσαμε. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα που κρατήσαμε τα οποία τα σπάμε πρόχειρα με τα χέρια μας και φροντίζουμε να πάνε σε όσο γίνεται μεγαλύτερη επιφάνεια. Από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για 2 ώρες. Για γαρνιτούρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο ακόμη τριμμένο μπισκότο μαζί με τα κράνμπερις. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο αγαπημένο ξηρό καρπό.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr