Υλικά
2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
¾ ποτηριού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
¼ ποτηριού ρούμι
3 κουταλάκια baking powder χωρίς γλουτένη
Αλεύρι χωρίς γλουτένη, ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό. Προσθέτουμε το ρούμι και τέλος το αλεύρι μαζί με το baking powder. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε μικρά φύλλα με τον πλάστη και κόβουμε τα μπισκότα μας με κουπάτ. Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr