8-10 μικρά κολοκυθάκια (τα πιο μικρά είναι και πιο τρυφερά και χωρίς σπόρια)
10-15 φύλλα φρέσκο δυόσμο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Προαιρετικά 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια. (Μην τα τρίψετε από τον τρίφτη, γιατί θα αρχίσουν να βγάζουν υγρά και η σαλάτα δεν θα πετύχει). Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο (όσο μπορούμε πιο ψιλό) και προαιρετικά την κόκκινη πιπεριά και τα προσθέτουμε στα κολοκυθάκια. Χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο με το λεμόνι και το αλάτι μέχρι να πάρουν ένα πηχτό κιτρινωπό χρώμα και τα ρίχνουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr