Υλικά
1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα σε νερό (για 1 φλιτζάνι κινόα θα χρειαστούν 2 φλ. νερό)
1 φλιτζάνι αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ καπνιστό σολωμό κομμένο σε λωρίδες και τυλιγμένες σε φωλιές
½ μέτριο ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
1 κουτ. σούπας σουσάμι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και την κινά. Στην κορυφή τοποθετούμε τις φωλιές του σολωμοόυ. Χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr