Μια πολύ γευστική και θρεπτική σαλάτα. Πλούσια σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Συνδυάστε τη με μια πηγή πρωτεΐνης όπως για παράδειγμα ο τόνος και έχετε ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια φασόλια μαυρομάτικα
1 φλιτζάνι καλαμπόκι,
8 ντοματίνια
2κουταλιές της σούπας πασατέμπο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια. Σε μια σαλατιέρα ή ένα βαθύ μπωλ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο. Ρίχνουμε τον πασατέμπο. Αλάτι, πιπέρι, λάδι και λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr