Το πιο light αλλά και νόστιμο μαγειρευτό πιάτο με κοτόπουλο που έχετε φάει ποτέ. Ένα πιάτο πλούσιο σε καλή ποιότητας πρωτεΐνη, ασβέστιο και με μόνο καλά λιπαρά.
Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλάκι ρίγανη ξερή
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
1 μεγάλη ντομάτα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί με τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα τα φιλέτα καλά πλυμμένα και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια βγάζουμε τα φιλέτα, τα αλατωπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος ή σε μπάρμπεκιου ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Όταν έχει πια ψηθεί και δε χρειάζεται να το γυρίσουμε ξανά τοποθετούμε στην επάνω πλευρά κομμένα σε μικρά κυβάκια τη φέτα και τη ντομάτα. Αφήνουμε έτσι στη φωτιά για 4-5 λεπτά και μετά με μία σπάτουλα μεταφέρουμε στο πιάτο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr