Δίχρωμα πασχαλινά κουλουράκια με κακάο

Υλικά
1 κιλό βούτυρο φυτικό ή μαργαρίνη
700 γρ ζάχαρη
6 αυγά (μόνο τα 3 από τα 6 ασπράδια)
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

¾ ποτηριού γάλα χαμηλών λιπαρών
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
5 βανίλιες
½ ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο ή ρακί
Ξύσμα από 2 λεμόνια
200γρ. κακάο
Περίπου 1800 γρ. που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και μετά το κονιάκ, το τσίπουρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με ανακατεμένο σε αυτό το baking powder και φτιάχνουμε μια αφράτη ζύμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε ξανά. Με αυτόν τον τρόπο δεν αναμιγνύεται πλήρως το κακάο κι έτσι η ζύμη μας γίνεται δίχρωμη. Πλάθουμε με τα χέρια μας κουλουράκια σε ότι σχήμα μας αρέσει, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα περνάμε με ένα πινέλο με αυγό καλά χτυπημένο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr