Το αναστάσιμο τραπέζι του Μ. Σαββάτου αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό γεύμα των ημερών.
Είναι το πρώτο γεύμα μετά από μια περίοδο νηστείας και ένα γεύμα μετάβασης, που θα προετοιμάσει κατά κάποιο τρόπο το σώμα μας για να δεχτεί πιο βαρύ φαγητό.
Θα πρέπει λοιπόν να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις και για να μην μας πέσει βαρύ αλλά και για να αντέξουμε τη διατροφική επιβάρυνση της επόμενη ημέρας. Ας δούμε λοιπόν πώς θα πρέπει να είναι διατροφικά :
• Μην καταναλώσετε πολύ μεγάλη ποσότητα και εστιάστε σε ένα δύο πιάτα, π.χ. μαγειρίτσα με μία φέτα ψωμί και ένα αυγό.
• Στη μαγειρίτσα βάλτε άφθονα λαχανικά.
• Επιλέξτε ένα βασικό γεύμα. Αν φάτε μαγειρίτσα αποφύγετε να έχετε μεγάλη ποσότητα κρέατος μαζί.
• Αν δεν φάτε μαγειρίτσα και επιλέξτε το κρέας, συνοδέψτε οπωσδήποτε με μία σαλάτα.
• Πίνετε αρκετό νερό .
• Αποφύγετε το γλυκό και αρκεστείτε σε 1 – 2 πασχαλινά κουλουράκια ή 1 μικρό κομμάτι τσουρέκι.
• Μην κοιμηθείτε αμέσως μετά το φαγητό.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr