Η κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως συμβάλει στο να έχουμε μια καλύτερη υγεία και να ελέγχουμε καλύτερα το βάρος μας.
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες θα πρέπει καθημερινά να καταναλώνουμε τουλάχιστον 48 γραμμάρια ολικής άλεσης., που αντιστοιχούν για παράδειγμα σε 3 μερίδες δημητριακών ολικής ή 3 φέτες ψωμί ολικής.
Για να γίνουμε όμως πιο πρακτικοί, είναι εύκολο να καταναλώνετε περισσότερα τρόφιμα ολικής αρκεί να :
1. Επιλέγετε τρόφιμα με πάνω από 8 γραμμάρια ολικής αλέσεως ανά μερίδα (βλέπε ετικέτα)
2. Βάλτε στο πρωινό σας δημητριακά ολικής αλέσεως
3. Χρησιμοποιείτε καστανό αντί για άσπρο ρύζι
4. Τρώτε ψωμί ολικής αλέσεως αντί για άσπρο
5. Τρώτε ζυμαρικά ολικής αντί για σκέτα
6. Χρησιμοποιείται αλεύρι ολικής άλεσης στις διάφορες συνταγές σας
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr