Η σαλάτα θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα κυρίως γεύμα. Η συγκεκριμένη συνταγή πληρεί όλες τις προδιαγραφές. Λαχανικά, επάρκεια πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, αμυλούχα τρόφιμα και πολύ γεύση.
Όσο μάλιστα οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος ανεβαίνουν έχετε έναν ακόμη λόγο για να ελαφρύνετε τα κυρίως γεύματά σας, κάνοντας τις σαλάτες βασικά γεύματα.
Υλικά
6-7 ντοματίνια ή 1 μέτρια ντομάτα
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
5 φέτες τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζάνι ρύζι βρασμένο (μπορεί να είναι περίσσευμα προηγούμενης ημέρας)
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κόβουμε σε κυβάκια την ντομάτα (αν προτιμήσετε τα ντοματίνια μπορείτε να τα κόψετε στη μέση).
Προσθέτετε το καλαμπόκι, το τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη γαλοπούλα επίσης κομμένη και το ρύζι.
Αναμιγνύουμε καλά τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο, την προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr