Μία συνταγή για όσους αγαπούν και αναζητούν την ωραία γεύση, δεν μπορούν να αποχωριστούν τα ζυμαρικά, αλλά θέλουν να προσέξουν και την υγεία αλλά κι το βάρος τους. Περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες από την κλασική καρμπονάρα, πολύ λιγότερα λιπαρά και χοληστερίνη.
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4-5 μεγάλα μανιτάρια λευκά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα από τα χώματα με ένα βρεγμένο πανί και κομμένα σε λεπτά φετάκια.
Ανακατεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
Στη συνέχει ρίχνουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε τετραγωνάκια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει καλά το αλεύρι, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr