Υλικά
10 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες αν θέλετε)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο πολτοποιημένο και μόλις ζεσταθούν όλα καλά προσθέτουμε τις γαρίδες. Τις αφήνουμε να ψηθούν 2 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχει σβήνουμε με ούζο. Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστούν τα υγρά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μπορούμε να φάμε τις γαρίδες μας μέσα σε μια πράσινη σαλάτα ή με συνοδεία ρυζιού.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr