Αποτελεί μια παραδοσιακή μεσογειακή και ελληνική συνταγή. Πλούσιο σε λαχανικά, φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες.
Ο έλεγχος της ποσότητας του λαδιού που προσθέτουμε μπορεί να συμβάλλει σημαντικά και στον περιορισμό των θερμίδων που θα προσλάβουμε με την κατανάλωσή του.
Υλικά για 2 άτομα
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
1 μέτρια πατάτα
1 κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
3 μέτριες ώριμες ντομάτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε φέτες και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν και τις ξεπλένετε. Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και σε φέτες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Αναμειγνύετε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε και το λάδι και ανακατεύετε. Βάζετε τα υλικά σε ταψί και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και 30΄πριν το τέλος το ξεσκεπάζετε, κατεβάζετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τη φέτα σπασμένη σε χονδρά κομμάτια με το χέρι χωρίς να ανακατέψετε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr