Διαιτητική φριτάτα με αυγά και λαχανικά

Ένα πλήρες γεύμα, πλούσιο σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Μας χορταίνει και είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή και το βάρος τους, για όλα τα γεύματα της ημέρας.

Υλικά για 4 μερίδες
2 ολόκληρα αυγά
4 ασπράδια αυγών
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
Λίγο κόλιανδρο
3 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
Λίγο κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά, τα ασπράδια και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (που έχουμε ψιλοκόψει) για 3 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τη ντομάτα, το κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι.. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τα λαχανικά. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και με ένα καπάκι καλύπτουμε το τηγάνι.. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Κόβουμε στα τέσσερα και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr