Υλικά
1 μικρό πράσο
200 γρ λευκά μανιτάρια μικρά κατά προτίμηση
10 μεγάλες πράσινες ελιές (τις μεγαλύτερες που θα βρείτε στην αγορά)
1 σκελίδα σκόρδο
3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τα μανιταράκια ολόκληρα, τα πράσα σε χοντρές ροδέλες, το σκόρδο σε λεπτές φετούλες και τις ελιές. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και 2 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε καλά. Αραδιάζουμε τις πατάτες στο ταψί μας στα κενά που έχουν αφήσει τα υπόλοιπα υλικά και περιλούζουμε όλα τα υλικά με το υγρό που έχει το μπολ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα και φροντίζουμε να γυρίζουμε το φαγητό μας από την άλλη πλευρά τουλάχιστον για 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr