Υλικά
300 γραμμάρια φάβα
2 ξερά κρεμμύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κάπαρη
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
100γρ πέστροφα καπνιστή κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το 1 κρεμμύδι 2-3 λεπτά. Προσθέτετε την φάβα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Συνεχίζετε συμπληρώνοντας με νερό μέχρι να φτάσει 2 δάχτυλά πάνω από την φάβα και χαμηλώστε την φωτιά αφήνοντας την να σιγοβράσει για 1½-2 ώρες. Συμπληρώνετε νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη και όταν είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά και την σκεπάζετε με μια πετσέτα μέχρι να απορροφήσει η φάβα όλα τα υγρά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περνάτε την φάβα με ένα mini pimer μέχρι να πάρει μια ωραία απαλή υφή. Προσθέστε στην φάβα αλάτι, χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο μέχρι να γίνει νόστιμη. Από πάνω τοποθετήστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα ντοματίνια, την κάπαρη και τα κομμάτια της πέστροφας. Πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr