Το χρώμα των φρούτων και των λαχανικών είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τι θρεπτική τους αξία.
Γι αυτό βάλτε χρώμα στην καθημερινή σας διατροφή, ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Αν μιλάμε για την καρδιά σας προτιμάτε τα κόκκινα. Αν μιλάμε για τα μάτια τα κίτρινα και πορτοκαλί.
Για το ανοσοποιητικό σύστημα τα μωβ, ενώ αν μιλάμε για την αποτοξίνωση του οργανισμού τα πράσινα φρούτα και λαχανικά.
Παράλληλα βέβαια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μεγάλο μέρος των αντιοξειδωτικών που δίνουν το χρώμα στα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκετε περιμετρικά και ιδιαιτέρως στη φλούδα τους.
Για το λόγο αυτό μην τα ξεφλουδίζετε μετά μανίας.
Αν μπορούν να καταναλωθούν μαζί με τη φλούδα έχει καλώς.
Αν πρέπει να αφαιρεθεί, χρησιμοποιείτε καλοακονισμένα μαχαίρια ή αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρείται όσο το δυνατόν λεπτότερο κομμάτι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr