Μια κλασσική οδηγία που δίνει ένας διαιτολόγος σε κάποιον που ξεκινάει ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους είναι … «αλάτι με μέτρο».
Το γεγονός αυτό δεν οφείλεται στο ότι το αλάτι παχαίνει, όπως πολλοί νομίζουν, καθώς δεν μας δίνει θερμίδες.
Μπορεί όμως να εμποδίσει τη διαδικασία απώλειας βάρους, επηρεάζοντας τα υγρά μας. Έτσι όταν κάποιος χρησιμοποιεί πολύ αλάτι στο φαγητό του ή τρώει αλμυρά φαγητά εκτός σπιτιού, τύπου fast food ή delivery, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τη λειτουργία του λεμφικού του συστήματος και να εμποδίζει τους μηχανισμούς φυσικής του αποτοξίνωσης. Κάνει αυτό που λέμε πολλές κατακρατήσεις σε υγρά, δυσκολεύοντας κατά αυτόν τον τρόπο το χάσιμο των κιλών.
Αν λοιπόν είστε σε δίαιτα, προσέξτε πόσο αλάτι χρησιμοποιείτε. Βάζετε πολλά μυρωδικά, μπαχαρικά, όπως το πιπέρι, η ρίγανη, ο δυόσμος, το ξύδι, το λεμόνι κ.α., για να δώσετε γεύση, ενώ ένας επίσης καλός τρόπος είναι η χρήση κρασιού ή μπίρας για να σβήνετε τα φαγητά και να τους δίνετε άρωμα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr