Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς αυτό το καλαμπόκι που μαζεύεται στα χωράφια μετατρέπεται σε τραγανές νιφάδες που τις τρώμε κάθε πρωί με το γάλα μας;
Η απάντηση είναι η εκβιομηχάνιση του 20ου αιώνα.
Μία από τις βασικές καινοτομίες στον τρόπο που προετοιμάζετε και το πακέτο τροφίμων που είναι έτοιμα προς κατανάλωση, ήρθε με την εφεύρεση του κανονιού διόγκωσης, ένα μηχάνημα που με τη θέρμανση και τη συμπίεση φτάνει τις αμυλούχες τροφές στο σημείο όπου εκρήγνυνται σε μεγαλύτερα σχήματα.
Στην πραγματικότητα, εφαρμόζεται η τεχνική λήψης του ποπ κορν για όλο το φάσμα των άλλων υδατανθράκων: ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, φακές κ.λ.π..
Ομάδα neadiatrofis.gr