Μπορεί ο τρόπος που τρώμε ένα αυγό να επηρεάσει τη θρεπτική του αξία για τον οργανισμό μας;
Κι όμως φαίνεται ότι μπορεί. Σύμφωνα με νέα επιστημονικά δεδομένα του Πανεπιστημίου Purdue των ΗΠΑ, η ταυτόχρονη κατανάλωση ολόκληρων αυγών μαζί με λαχανικά μπορεί να ενισχύσει τα οφέλη των λαχανικών για τον οργανισμό μας, καθώς μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση σημαντικών αντιοξειδωτικών, των λεγόμενων καροτενοειδών.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το να μια σαλάτα μαζί με αυγά θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο να αυξηθεί η θρεπτική αξία των λαχανικών, λαμβάνοντας, παράλληλα, τα διατροφικά οφέλη των κρόκων των αυγών.
Από το Λάμπρο Μελίστα, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr