Υλικά
200 γρ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή
1 ¾ φλιτζανιού αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 ½ φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια και αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και στο τέλος τα κομμάτια σοκολάτας. Για να φτιάξουμε τα μπισκότα και να τα τοποθετήσουμε στο ταψί χρησιμοποιούμε 2 κουταλάκια του γλυκού, κρατώντας 1 σε κάθε χέρι. Με το ένα κουταλάκι παίρνουμε μια μέτρια κουταλιά από τη ζύμη μας και με το άλλο κουταλάκι σπρώχνουμε τη μπαλίτσα της ζύμης και την αφήνουμε στο ταψί στο οποίο προηγουμένως έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Αφήνουμε ανάμεσα στις μπαλίτσες της ζύμης 3 εκατοστά απόσταση, γιατί στο φούρνο απλώνουν. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 170 βαθμούς. Όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά και αν τα μεταφέρουμε θα χαλάσουν. Περιμένουμε να σκληρύνουν λίγο και μετά τα μεταφέρουμε σε ένα πάγκο για να κρυώσουν.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr