Υλικά για 2 άτομα
6 φέτες ψωμί του τοστ ολική άλεσης
2 αυγά βραστά
2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
4 φέτες τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών
1 μέτρια ντομάτα
2 φύλλα μαρούλι
3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και ομογενοποιούμε ώστε να γίνει μια αφράτη κρέμα. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Σε μια τοστιέρα ψήνουμε καλά τις φέτες το ψωμί. Τις βγάζουμε από την τοστιέρα και ακολουθούμε την εξής διαδικασία. Αλείφουμε την πρώτη φέτα ψωμί με την κρέμα. Από πάνω προσθέτουμε μια φέτα τυρί και τις ροδέλες του αυγού. Προσθέτουμε 1 φύλλο μαρούλι (στο μέγεθος του ψωμιού) και σκεπάζουμε με άλλη μια φέτα ψωμί που έχουμε αλείψει με κρέμα. Προσθέτουμε μια φέτα τυρί και μια φέτα γαλοπούλα, ντομάτα και μαρούλι και από πάνω κλείνουμε με μια τελευταία φέτα ψωμί αλειμμένη με κρέμα. Το ίδιο κάνουμε και για το δεύτερο σάντουιτς. Κόβουμε σε τέσσερα τριγωνάκια το κάθε σάντουιτς και σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr