Χοιρινό  στην κατσαρόλα με κρασί και λαχανικά

Υλικά
1 ½ κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο (κατά προτίμηση σπάλα)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
1 κουταλάκι κόκκοι κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι κόκκοι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλιά δεντρολίβανο

Αλάτι

Εκτέλεση
Πασπαλίζετε το κρέας με το αλάτι, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Το σβήνετε με το κρασί Προσθέτετε τα πιπέρια, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειάζεται προσθέτετε και λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Μόλις είναι έτοιμο το κόβετε σε λεπτές φέτες και το σερβίρετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr