Χοιρινό ρολό γεμιστό με χουρμάδες, κουκουνάρι και τυρί

Υλικά
1,5 κιλό φιλέτο χοιρινό
150 γρ αποξηραμένους χουρμάδες
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
300γρ κεφαλογραβιέρα
1 φλιτζάνι κονιάκ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόψτε το τυρί σε μπαστουνάκια λεπτά και αφήστε το στην άκρη. Σε μπολ, ρίξτε το κονιάκ και μουλιάστε τους χουρμάδες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Πλύντε το φιλέτο, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, βάλτε το ανάμεσα σε 2 φύλλα διάφανης μεμβράνης και χτύπησέ το με το ειδικό σφυράκι για να ανοίξει. Αλείψτε το με το λάδι, αλατοπιπέρωστέ το και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε το επάνω στη λαδόκολλα. Απλώστε κατά μήκος του φιλέτου τους χουρμάδες, το κουκουνάρι και να μπαστουνάκια του τυριού και τυλίξτε το φιλέτο μαζί με τη λαδόκολλα σε ρολό. Δέστε το ρολό με τον ειδικό σπάγκο, βάλτε το σε ταψάκι και ψήστε το για μία ώρα περίπου. Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο, ανοίξτε τη λαδόκολλα για να πάρει χρώμα. Σερβίρετέ το κομμένο σε ροδέλες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr