Χοιρινό με σέλινο στο εορταστικό τραπέζι

Για να μην λείψουν οι φυτικές ίνες από το εορταστικό τραπέζι και να χωνέψετε καλύτερα, ένα πιάτο που συνδυάζει κρέας με λαχανικά.

Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
1½ κιλό σέλινο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό
Αλάτι
Πιπέρι
Για το αυγολέμονο
1 αυγό
Χυμό 2 λεμονιών
4-5 κ.σ. ζωμό από το κρέας

Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά το σέλινο και το κόβετε στα 3. Το βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέσα στους χυμούς του σε κατσαρόλα δίχως νερό. Όταν μαλακώσει το σουρώνετε. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και όταν γίνουν διάφανα προσθέτετε το κρέας. Όταν το κρέας ροδίσει καλά, προσθέτετε το σέλινο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 40′ ακόμη μέχρι να σωθεί η σάλτσα του φαγητού και να μείνει λίγος ζωμός. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε το ασπράδι του αυγού με πιρούνι , καλά σε μαρέγκα. Προσθέτετε τον κρόκο και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά ζωμό από το φαγητό και τέλος ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ανακινείτε την κατσαρόλα από τα χέρια για να πάει το αυγολέμονο παντού, την αφήνετε σε κλειστή φωτιά για λίγα λεπτά και σερβίρετε.