Τσιζκέικ με γιαούρτι, ανθότυρο και ξηρούς καρπούς

Πρόκειται για μια πιο υγιεινή αλλά και πολύ νόστιμη παραλλαγή ενός αγαπημένου γλυκού.
Μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική για άτομα που προσέχουν το βάρος τους ή έχουν υψηλή χοληστερίνη, εφόσον θελήσουν να καταναλώσουν κάποιο γλυκό. Η επιλογή άπαχου γιαουρτιού, ανθότυρου και λίγης μαργαρίνης για την κρέμα, μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητά σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά, σε σχέση με την κλασσική εκδοχή ενός τσιζ κέικ.
Υλικά
200γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0%
200γρ. ανθότυρο στραγγισμένο
2 κ. σ. Μινέρβα Benecol μαργαρίνη (κλασική γεύση)
2/3 της κούπας ψίχα από φιστίκι Αιγίνης, τριμμένη
2 κ. γ. μέλι

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό τηγάνι, λιώνουμε τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Αφού λιώσει, την απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το φιστίκι και τη μισή ποσότητα από το μέλι και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε δύο πιατάκια του γλυκού βάζουμε δύο τσέρκια, μοιράζουμε μέσα τους το μείγμα και πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να δημιουργηθεί μία βάση. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ανθότυρο και το γιαούρτι και τα χτυπάμε με ένα αυγογδάρτη (φουέτ / σύρμα ζαχαροπλαστικής) έως ότου δημιουργηθεί ένα ενιαίο, καλά δουλεμένο μείγμα. Βγάζουμε τα τσέρκια από το ψυγείο και προσθέτουμε την κρέμα. Τέλος, αφαιρούμε τα τσέρκια από τα τσιζκέικ μας και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/2 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη

Πηγή : benecol.gr