Υλικά
½ τσουρέκι που έχει περισσέψει
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κουτάκι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών (200γρ)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 1/2 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε το γλυκό του κουταλιού από το πολύ σιρόπι (προσέχουμε να μην το στραγγίξουμε εντελώς, αλλά να μείνει και λίγο σιρόπι στο γλυκό). Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού και τις τοποθετούμε στο κάτω μέρος μιας φόρμας με αφαιρούμενα πλαϊνά. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και περιχύνουμε το τσουρέκι. Αραιώνουμε το σιρόπι που συλλέξαμε με λίγο νερό και περιχύνουμε και με αυτό τη βάση τσουρεκιού. Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και το απλώνουμε στη φόρμα πάνω από τη βάση τσουρεκιού. Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω το γλυκό λεμόνι. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο και το παγώνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr