Υλικά
10-12 μελομακάρονα που έχουν περισσέψει
1 κουτάκι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών (200γρ)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
15 φρέσκιες φράουλες και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
Σπάμε με το χέρι μας τα μελομακάρονα ώστε να γίνουν μικρά μικρά κομματάκια. Απλώνουμε τα μελομακάρονα σε κυκλική φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά. Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και το απλώνουμε και αυτό στη φόρμα μας πάνω από το στρώμα με τα μελομακάρονα και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την καστανή ζάχαρη μαζί με τις φράουλες τις οποίες έχουμε κόψει στα τέσσερα και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε για 4-5 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε τις καραμελωμένες φράουλες πάνω από την κρέμα τυριού στη φόρμα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr