Ένα από τα πιο υγιεινά πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά.
12 μερίδες
Υλικά
250 γρ. φρέσκα φασολάκια
500 γρ. σέσκουλα (σέσκλα)
250 γρ. κολοκυθάκια
250 γρ. μπάμιες
3 μέτριες πατάτες
1 μέτρια μελιτζάνα
1 κιλό ώριμες, κόκκινες ντομάτες
5 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό
Χωριό Φέτα ή Χωριό Ελαφρύ (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια και τα σέσκουλα και τα βράζουμε σε κατσαρόλα για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τη μελιτζάνα σε κομμάτια, και αφήνουμε ολόκληρες τις μπάμιες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό και όταν αυτό ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε ελαφρά.Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα σέσκλα, τα φασολάκια και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες στον τρίφτη. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά προσέχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό. Συνοδεύεται με Χωριό Φέτα ή Χωριό Ελαφρύ.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Πηγή : minervahorio