Μπασμάτι πολύχρωμο

Υλικά
500 γρ ρύζι μπασμάτι
2 κ.σ. Χωριό soft με βούτυρο αγελάδος μειωμένα λιπαρά
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.γ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
1 κούπα τσαγιού ζωμό κότας
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 4 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε το ρύζι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σερβίρουμε σκέτο, ή με κρέας ή ψάρι.

Πηγή : minervahorio.gr