Υλικά
2 αυγά
2 φέτες του τοστ γαλοπούλα καπνιστή
60 γρ κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών σε κυβάκια
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
3 κουταλιές της σούπας πιπεριά σε κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και την πιπεριά και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και όλο το ελαιόλαδο. Στο ίδιο τηγάνι, ή σε ένα άλλο καθαρό ρίχνουμε τα λαχανικά, τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το τυρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά (χρησιμοποιούμε το ένα αυγό ολόκληρο και από το άλλο μόνο το ασπράδι) και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα αυγά στο καυτό τηγάνι και όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά γυρίζουμε την ομελέτα και από την άλλη για να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr