Μία τρίχα λέει μπορεί να αποκαλύψει τα κρυμμένα μυστικά του πόσα αναψυκτικά πίνεις!
Μία νέα τεχνική μπορεί να βοηθήσει τους ειδικούς να διαπιστώσουν την σύνδεση που σας αναφέραμε πιο πάνω και όλα αυτά αναλύοντας μία τρίχα μαλλιών ή δείγμα αίματος. Οι καθηγητές που συμμετέχουν στην έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλάσκα κατάφεραν με διάφορες μεθόδους να τελειοποιήσουν την ιδέα τους.
Φαίνεται λοιπόν πως όταν πιει κανείς αναψυκτικό με ζάχαρη μία ουσία στα μαλλιά μας αλλάζει, παίρνει άλλη μορφή και άλλα χαρακτηριστικά απομακρύνοντας ουσιαστικά την πρωτεΐνη. Οι επιστήμονες δηλώνουν πως η πρωτεΐνη παραμένει στο σώμα μας περισσότερο από ότι η ζάχαρη οπότε εάν δουν και τα άλλα στοιχεία μπορούν να καταλάβουν εάν ο εξεταζόμενος απόλαυσε πρόσφατα κάποιο αναψυκτικό.
Άλλοι ερευνητές χαιρέτησαν με χαρά αυτή την εξέλιξη καθώς είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την μελέτη της ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό και την παχυσαρκία. Βέβαια υπάρχουν και φωνές αντίθετες που θεωρούν φιάσκο τη νέα τεχνική.