Υλικά
3 αυγά (μόνο τους 2 κρόκους)
1 μικρό κολοκυθάκι
¼ από μια κόκκινη πιπεριά γλυκιά
Σταγόνες ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κολοκυθάκι το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και το τρίβουμε στο μαντολίνο ώστε να μας δώσει πολύ λεπτά κομματάκια. Πλένουμε την πιπεριά και την κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια. Χτυπάμε τα αυγά φροντίζοντας προηγουμένως να πετάξουμε τον 1 κρόκο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (το προτιμάμε ώστε να γίνει πολύ λεπτή η ομελέτα μας) ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά. Κουνάμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί το αυγό σε όλη την επιφάνεια και να γίνει πολύ λεπτό. Αμέσως προσθέτουμε τα λαχανικά μας τα οποία απλώνουμε παντού και αλατωπιπερώνουμε. Οσο κάνουμε αυτή τη διαδικασία το αυγό έχει στερεοποιηθεί οπότε κλείνουμε τη φωτιά και προσεκτικά αρχίζουμε από τη μία άκρη του τηγανιού να τυλίγουμε την ομελέτα σε ρολό. Προχωράμε σε όλο το μήκος της και μόλις όλη η ομελέτα έχει γίνει ρολό τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr