Υλικά
4 μέτρια μήλα
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
150 γραμμάρια καρύδια σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομματάκια
Για τη ζύμη
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη ζύμη, χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και στο τέλος το γιαούρτι ώστε να γίνει μια πολύ αφράτη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλλα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά και στη συνέχεια τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ρίχνουμε και τα καρύδια.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης όσο 1 καρύδι και το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας. Βάζουμε μέσα μια μικρή κουταλιά από τη γέμιση και στη συνέχεια κλείνουμε τη ζύμη, ώστε να σχηματιστεί μια μικρή μπάλα. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη. Γίνονται περίπου 40 μηλοπιτάκια.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr