Υλικά
1 μέτριο χταπόδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα
½ ποτηράκι ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ρίζα φινόκιο κομμένη σε χονδρά κομμάτια
Εκτέλεση
Ανοίγουμε 2 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε στον πάγκο φτιάχνοντας ένα σταυρό. Πλένουμε καλά το χταπόδι και αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια. Τοποθετούμε το χταπόδι στο κέντρο του σταυρού που φτιάξαμε με τα αλουμινόχαρτα. Ρίχνουμε πάνω στο χταπόδι τα κομμάτια κρεμμύδι και φινόκιο, τις σκελίδες του σκόρδου κομμένες στα δύο και το περιχύνουμε με το ξύδι. Κλείνουμε καλά τα φύλλα του αλουμινόχαρτού ώστε αν γίνεται να μη φεύγουν έξω τα υγρά και οι ατμοί. Παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το τυλιγμένο χταπόδι στο κέντρο του. Ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη ½ ώρα περίπου.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr