Φτιάξτε μόνοι σας το δικό σας σπιτικό κέικ, με αγνά υλικά. Φάτε το ως πρωινό, ως σνακ στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο. Πλούσιο σε υδατάνθρακες για αρκετή ενέργεια και με ένα μικρό ποσό φυτικών ινών.
Υλικά
180 γρ μαργαρίνη
300γρ ζάχαρη
3 αυγά
340 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
11γρ baking powder
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
3 ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και αφού ασπρίσει προσθέτουμε και τα αυγά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι και τα κομμάτια ροδάκινο και αναμιγνύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr