Υλικά
2 φλιτζάνια γαρίδες μικρές καθαρισμένες (μπορεί να είναι κατεψυγμένες)
¾ φλιτζάνι πλιγούρι
2 φλιτζάνια ζωμό από λαχανικά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι το οποίο προηγουμένως το έχουμε μουλιάσει σε νερό για 15 λεπτά και το έχουμε στραγγίξει καλά.
Ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το μισό ζωμό και την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και αφήνουμε να βράσει. Όταν βλέπουμε ότι το πλιγούρι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε τις γαρίδες, το κουκουνάρι και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί και το πλιγούρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr