Μια κλασσική συνταγή αλλά με πολύ ελεγχόμενο το λάδι που χρησιμοποιούμε και ελεγχόμενες θερμίδες. Τα αρωματικά του προσδίδουν έντονη γεύση, επιτρέποντας να περιορίσουμε και το αλάτι που θα προσθέσουμε.
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο
1 κιλό πατάτες
2 κ. σ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι,
ψιλοκομμένο αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, και τις κόβουμε σε κύβους. Σε ένα ταψί, βάζουμε τις πατάτες, το κοτόπουλο, το θυμάρι, το σκόρδο, το κρασί, το αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο, τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο, 1 ποτήρι νερό, και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 90 λεπτά. Στα 45 λεπτά, βγάζουμε το ταψί, γυρνάμε τα φιλέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη.
Πηγή : benecol.gr