Υλικά
400 γρ ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών (π.χ. Gouda, ρεγγάτο, τσένταρ)
100 γρ μανιτάρια λευκά, 1 μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο και ½ φλιτζάνι μανιτάρια πορτσίνι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό πράσο
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
100 γρ ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι άνηθο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά από χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε λευκό κρασί για ½ ώρα και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο. Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια (και τα 2 είδη). Τα ανακατεύουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά καλά χτυπημένα, τον άνηθο και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι. Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder. Τελευταίο ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της μανιταρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr