Μια σπιτική εκδοχή για την παραδοσιακή βασιλόπιτα, για τους λάτρεις σοκολάτας.
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
3 κουτ. γλυκού baking powder
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 ½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουτ. του γλυκού κανέλλα
150γρ μαργαρίνη
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
1 σφηνάκι ρούμι
Ζάχαρη άχνη και κακάο για στόλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, baking powder, ζάχαρη, κανέλλα και σοκολάτα). Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υγρά (τα αυγά χτυπημένα, τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, το ρούμι και το γάλα) και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε τη ζύμη μας σε λαδωμένοη και αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να βυθίζουμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό (περίπου 45 λεπτά). Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε δίσκο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr