Μια μεσογειακή συνταγή, πλούσια σε καλά λιπαρά, πολλές φυτικές ίνες. Κατάλληλη για όλες τις εποχές του έτους.
Υλικά
1 ½ φλιτζάνι φακές
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτριο καρότο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλιτζάνι άνηθο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
Ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μικρά φιλετάκια καπνιστή πέστροφα (περίπου 150γρ)
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τις φακές με τη δάφνη, το σκόρδο και λίγο αλάτι. Όταν είναι μαγειρευμένες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα μπολ. Τρίβουμε το καρότο από τον χονδρό τρίφτη, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες και τα προσθέτουμε στις φακές μαζί με τον άνηθο. Αναμιγνύουμε καλά, τοποθετούμε σε ένα μπολ σαλάτας και πάνω πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα της πέστροφας. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr