Μια εξαιρετικά υγιεινή σαλάτα, πλούσια σε σίδηρο και άλλα μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Συνοδέψτε με λίγη πρωτεΐνη, όπως ένα αυγό ή 1 κομμάτι άπαχο τυρί.
Υλικά
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι φακές άψητες
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά σε κύβους
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
1 φλιτζάνι σπανάκι
Λίγη ρόκα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Αλάτι
πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν περίπου 30 λεπτά. Στραγγίζετε και ξεπλένετε με κρύο νερό. Τις βάζετε σε ένα μπωλ ή βαθύ πιάτο και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά..
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr