Υλικά
½ κιλό κιμά γαλοπούλας
1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
½ κιλό ψίχα από ψωμί (2-3 ημερών)
μουλιασμένο στο νερό, στραγγισμένο και τριμμένο με το χέρι σε μικρά κομματάκια
1 αυγό
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
½ πιπεριά πολτοποιημένη στο μούλτι
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
¾ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
Χυμό από 1 ½ λεμόνι
½ φλιτζάνι μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
3 μεγάλες πατάτες
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αυγό, το καρότο, την πιπεριά, το μισό ελαιόλαδο, τη βρώμη, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ, ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Ζυμώνουμε σε μπιφτέκια μέτριου μεγέθους και τα τοποθετούμε σε ταψί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το χυμό από το λεμόνι. Καθαρίζουμε τι πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα μπιφτέκια και τις πατάτες. Τα περιχύνουμε με το μίγμα της μουστάρδας που ετοιμάσαμε προσθέτουμε και περίπου 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα. Είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε τα μπιφτέκια και τις πατάτες σε ταψί το οποίο τα χωράει χωρίς να περισσεύει πολύς κενός χώρος, ώστε τα υγρά να καλύψουν τα μπιφτέκια κατά τα ¾. Μόλις τα μπιφτέκια και οι πατάτες ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε προσεκτικά και συμπληρώνουμε λίγο ακόμη νερό (περίπου 1 ποτήρι), ή αν θέλουμε περισσότερη γεύση διαλύουμε ακόμη 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα στο νερό και περιχύνουμε. Μόλις ροδίσουν ελαφρά και από την άλλη πλευρά είναι έτοιμα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr